Type Here to Get Search Results !

ADANA’DA BULUNAN TARİHİ ESERLER



 

Adana

ADANA’DA BULUNAN TARİHİ ESERLER

Adana, Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde yer alır. İl, kuzeyde Kayseri, doğuda Kahramanmaraş, güneyde Osmaniye ve Hatay, batıda ise Mersin ile komşudur. Ayrıca Akdeniz'e kıyısı bulunmaktadır. 2021 yılı itibarıyla yaklaşık 2,3 milyon civarında bir nüfusa sahiptir

Adana Taşköprü
Taşköprü: Adana'nın sembolü olan Taşköprü, Seyhan Nehri üzerinde yer alan bir köprüdür. MS 4. yüzyılda Romalılar tarafından inşa edilmiştir. 14 kemerli köprü, zamanla onarımlar görmüş olsa da orijinal yapısını korumaktadır.

 

Adana Büyük Saat Kulesi
Büyük Saat Kulesi: Adana'nın merkezi İstasyon Caddesi'nde bulunan Büyük Saat Kulesi, Osmanlı döneminde inşa edilmiştir. 32 metre yüksekliğindeki bu kule, Adana'nın önemli bir simgesidir.

 Ramazanoğlu Konağı: Osmanlı dönemine ait olan Ramazanoğlu Konağı, Adana'nın tarihi Taşköprü semtinde yer almaktadır. 16. yüzyılda inşa edilen bu konağın içinde Türk-İslam Eserleri Müzesi bulunmaktadır.

 Adana Arkeoloji Müzesi: Adana'nın Merkez Parkı'nda bulunan müze, bölgedeki arkeolojik keşiflerden elde edilen eserleri sergilemektedir. Müzede Hitit, Asur, Roma ve Bizans dönemlerine ait eserler yer almaktadır.

St. Paul Kilisesi: Adana'nın merkezi Seyhan ilçesinde yer alan St. Paul Kilisesi, 19. yüzyılda inşa edilmiştir. Kilise, Hristiyanlık tarihinde önemli bir yere sahiptir ve Aziz Paul'un Adana'ya gelişiyle ilişkilendirilmektedir.

Varda Köprüsü: Adana'nın Karaisalı ilçesinde yer alan Varda Köprüsü, Roma dönemine tarihlenmektedir. Seyhan Nehri üzerinde yer alan bu tarihi köprü, 10 gözlü ve 320 metre uzunluğundadır.

Anavarza Kalesi
Anavarza Kalesi: MS 4. yüzyılda Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilmiştir. Kale, daha sonra Bizans İmparatorluğu ve Erken İslam dönemlerinde de önemini korumuştur. Haçlı Seferleri sırasında da stratejik bir öneme sahip olmuştur.


Yılan Kalesi
Yılan Kalesi: Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Yılan Kalesi, Orta Çağ’da Çukurova'nın Haçlı işgali döneminde Bizanslılar tarafından yapılmıştır. Rivayetlere göre mitolojik bir hayvan olan Şahmeran, bu kalede yaşamıştır. Nitekim Seyahatname’ de de kale içinde çok sayıda, hatta sürüler halinde yılanların olduğundan, yılan ısırmasından helak olan kişilerden ve boynuzlu, ensesi tüylü bir yılanın varlığından söz edilir.

Adana Ulu Cami

Adana Ulu Cami: 16. yüzyılda Ramazanoğulları Beyliği döneminde inşa edilmiştir. Caminin yapımına 1513 yılında başlanmış ve 1541 yılında tamamlanmıştır. 

 

Yukarıdaki tarihi eserler, Adana'nın zengin geçmişini yansıtan önemli yapılar arasındadır. Şehirde daha fazla tarihi eser bulunmaktadır ve ziyaret ederek bu zenginliği keşfedebilirsiniz.

Etiket:

Yorum Gönder

0 Yorumlar